آش اسپه شله؛ غذایی خوشمزه در فرهنگ غذایی استان گلستان

به گزارش وبلاگ ساعت فروشی، منوی غذایی ایران بسیار متنوع بوده و فرهنگ غذایی شرق تا غرب و شمال تا جنوب ایران، از آستارا گرفته تا چابهار پر از غذاهای محلی است که بی شک می توانند شما را سر ذوق بیاورند. هدف ما در این گروه مقالات از آموزش غذا، آشنایی شما با گروهی از غذاهای محلی است که کمتر به آن پرداخته شده است؛ یعنی آش محلی استان گلستان.

آش اسپه شله؛ غذایی خوشمزه در فرهنگ غذایی استان گلستان

فرهنگ غذایی استان گلستان سرشار از غذاهای مقوی برای آب وهوای سرد یعنی آب و هوای غالب همین استان است و در این استان آش ها دسته مهمی در سفره رنگین مردمان گلستان هستند؛ از هلی آش و آش ماست گرگانی گرفته تا آش اسپه شله گرگان که در این مقاله تهیه آن آموزش داده می گردد؛ انواع آش گرگانی برترین انتخاب های روزهای سرد سال هستند.

فرهنگ غذایی استان گلستان هر مسافری را سر ذوق می آورد.

البته که فرهنگ بی نظیر سفره استان گلستان تنها به این آش ها ختم نشده و طیف وسیعی از بشقاب های مختلف که می تواند انتخاب های بی نظیری برای وعده های مختلف غذایی باشند در این فرهنگ جا دارد. تنها کافی است نگاهی به طرز تهیه ته چین اسفناج شهر گرگان بیندازید تا با یک غذای بی نظیر آشنا شوید.

تنوع آش در استان گلستان شاید در کشور بی رقیب باشد.

آش ها دسته مهمی در غذاهای ایرانی هستند که معمولا این قابلیت را دارند که در تمامی وعده ها مصرف شوند، برخی از آش ها مانند آش سبزی شیرازی بیشتر در وعده صبحانه و برخی آش ها مانند آش رشته در وعده های ناهار و شام بیشتر مصرف می شوند اما به طورکل همه آش ها را میتوان در تمامی وعده های اصلی و حتی فرعی مصرف کرد.

آش اسپه شله گرگان که مناسب مصرف در فصول سرماست به شدت مقوی بوده و میتواند انتخاب مناسبی برای دورهمی های پاییزه یا زمستانه شما باشد. در ادامه به طرز تهیه اسپه شله می پردازیم.

همانطور که می دانید غلظت مناسب آش ها کار ساده ای نیست و با عجله داشتن نمی توان آش مناسبی تهیه کرد ؛ آش به طور کلی همانند معجونی بر پایه آب بوده که غلظتی بیشتر از سوپ دارد و بسیار مقوی بوده پس انتظار نداشته باشید با رعایت نکردن دستورهای دقیق و مقادیر زیاد یا کم آب و یا شعله زیاد و شتاب در پخت به آش اسپه شله مناسب برسید.

تنوع غذایی در استان گلستان

واقع شدن در جلگه دریای خزر و توسعه مناسب در خط ساحلی این دریا باعث رونق کشاورزی در استان زیبای گلستان شده است. علاوه بر این با همنشینی با دریای خزر طیف وسیعی از آبزیان در سفره غذایی این استان حضور دارند. با این حال برخلاف فرهنگ غذایی گیلان، به علت دور بودن از مرکز و بعلاوه مرکز ایران، فرهنگ غذایی گلستان مورد غفلت واقع شده است.

شما نیز اگر در سفر به این استان به سر می برید یا در این استان ساکن هستید می توانید در وبلاگ ساعت فروشی به منوی رستوران های مختلف دسترسی پیدا کنید؛ مخصوصاً اگر در گرگان ساکنید به این لینک مراجعه کنید: سفارش غذا گرگان

طبیعت بی نظیر گلستان، علت بی نظیر بودن بسیاری از غذاهای این استان است.

نکات مهم طرز تهیه آش اسپه شله

*آش اسپه شله بهتر است با مواد کاملا تازه تهیه گردد و از استفاده از مواد اولیه فریز شده پرهیز گردد. مواد اولیه این آش شامل برنج، انار ترش و سبزیجات تازه معطر نظیر گیشنیز، جعفری، اسفناج و شوید است.

*در خصوص سبزیجات معطر این آش تاکید ما بر استفاده از سبزیجات ارگانیک و کاملا تازه است؛ هرچه سبزیجات تازه تری بهره ببرید عطر و طعم بهتری را در آش اسپه شله گرگان شاهد خواهید بود.

*همانطور که بالاتر گفتیم غلظت مناسب در آش هنگامی به دست می آید که با ملایمت پخته گردد. از پختن این آش بر روی شعله زیاد پرهیز کنید؛ عجله در پخت آش قطعا کار شیطان است. سعی کنید آش اسپه شله را روی حرارت ملایم اجاق بپزید.

*برای غلظت مناسب صبر پیشه کنید و از اضافه کردن های غیرضروری آب پرهیز کنید؛ در صورتی که مجبور به این کار شدید پیشنهاد ما آب جوشیده کتری است.

*تزئین و آرایش مناسب غذا از هنرهای مهم در آشپزی است که بی شک در اشتهای میهمان و میزبان تاثیر مهمی می گذارد. برای سرو مناسب این غذا می توانید از گردو، انار تازه و رب انار بهره ببرید.

* برای نگهداری به جای مانده آش به هیچ عنوان آش را به صورت داغ در یخچال نگذارید. ابتدا اجازه دهید آش و ظرف آن با محیط هم دما شوند سپس آش را در قابلمه در بسته به یخچال منتقل کنید.

*اگر شما هم مثل بسیاری از آشپزهای ایرانی فکر می کنید جنس ظرف در پخت بهتر غذا تاثیر به سزایی دارد، پیشنهاد قطعی ما استفاده از ظرف مسی برای پخت بهتر این غذاست چرا که حتی حس واقعی آش پختن را هم بهتر منتقل می نماید.

*رمز آش ایرانی خرد کردن درشت سبزیجات و بدون ساقه است؛ درست است؟

برای پخت آش اسپه شله آماده اید؟

طرز تهیه آش اسپه شله

150 تا 250 کالریاندازه کالری در هر 100 گرم
10 دقیقهزمان آماده سازی
160 دقیقهزمان پخت غذا
5 نفرتعداد نفرات

برای تهیه این غذا مواد اولیه به شرح زیر است:

2 پیمانهانار ترش
1 پیمانهبرنج
نیم کیلوسبزی معطر
2 قاشق غذاخورینعنا خشک
به اندازه احتیاج مطابق با ذائقهشکر و نمک

مرحله اول:

رمز پخت، خیس خوردن برنج از مدت زمانی معلوم قبل از پخت است. این مدت زمان خیس خوردن قبل از پخت برنج معمولا بسته به کشت و نوع برنج متفاوت بوده و برترین زمان آن تجربی به دست می آید. پس بهتر است هنگام خرید با فروشنده برنج مشورت کنید و یا از برنجی برای پخت این آش بهره ببرید که با آن آشنا هستید.

برنج را بسته به تجربه خود از مدتی قبل درآب بگذارید تا خیس باشد. سبزی های آش را بشویید و اجازه دهید تا آب آن ها به طور کامل برود. سبزیجات مورد احتیاج عبارتند از سبزیجات تازه معطر نظیر گیشنیز، جعفری، اسفناج و شوید. سپس سبزیجات را بدون ساقه و درشت خورد کنید.

مرحله دوم

یک قابلمه آب بار بگذارید تا برنج را بپزید. برنجی که خیساندید را در آب بپزید تا نرم گردد. پس از نرم شدن اندازه کافی نمک به برنج خود اضافه کنید. وقتی برنج نرم شد سبزیجات را نیز اضافه کنید تا با برنج به روی شعله قل بزنند.

مرحله سوم

دانه های انار را با گوشت کوب دستی یا برقی خوب بکوبید و له کنید تا مایعی از مخلوط دانه و آب انار به دست آید. اینجا زمان اضافه کردن شکر و نعناست؛ حالا خوب هم بزنید تا ترکیب مورد نظر به حدی برسد که دانه های شکر کامل حل شده باشند.

مرحله چهارم

در اصطلاح آشپزی ایرانی به شرایط مطلوب و مناسب غذا از حیث غلظت می گویند قوام مناسب را دارد؛ حال شما نیز اجازه دهید ترکیب برنج و سبزی به حدی بپزد و غلیظ گردد که آش به قوام مناسب برسد. اینجا زمان اضافه کردن ترکیب انار و شکر و نعناست.

کافی است تا آش چند قل دیگر بزند و پس از کمی هم زدن شعله را خاموش کنید. ظرف مناسب برای سرو آش را بیاورید و آش را به آن انتقال دهید. روی آش را میتوانید با گردو، انار، رب انار و یا نعنا داغ تزئین کنید.

کلام آخر

در این مطلب طرز تهیه آش اسپه شله گرگانی به طور کامل شرح داده شد. اگر به پخت غذاهای متنوع از فرهنگ هایی غذایی متفاوت با اقلیم خود علاقه دارید، همین الان مواد اولیه این آش خوشمزه را سفارش دهید و با پخت آن تجربه ای لذت بخش در کنار عزیزانتان رقم بزنید.

منبع: اسنپ فود

به "آش اسپه شله؛ غذایی خوشمزه در فرهنگ غذایی استان گلستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آش اسپه شله؛ غذایی خوشمزه در فرهنگ غذایی استان گلستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید