بومی سازی پهپادهای سمپاش کشاورزی و غذارسان به ماهیان در قفس

به گزارش وبلاگ ساعت فروشی، گروهی از محققان بر اساس احتیاج بازار پهپادهای مایع پاش و جامد پاش را برای کاربردهای کشاورزی و شیلاتی فراوری کردند که در آن محدودیت های این نوع پرنده ها رفع شده است.

بومی سازی پهپادهای سمپاش کشاورزی و غذارسان به ماهیان در قفس

سید مصطفی خادمیان، مجری طرح در گفت وگو با وبلاگ ساعت فروشی، با بیان اینکه در این مطالعات پیروز به طراحی و ساخت پهپاد مایع پاش - جامد پاش با یک مخزن شدیم، گفت: این طرح مشابه خارجی ندارد و بیش از 80 درصد آن در کشور بومی سازی شده است.

وی کاربرد این پهپاد را محلول پاشی، سمپاشی، گرده پاشی، جامد پاشی، بذر پاشی و کود پاشی و غذا دهی به آبزیان دانست و ادامه داد: این پرنده قادر است هر نوع مایع و یا هر نوع مواد جامد مانند کود و بذر را در زمین پراکنده کند.

خادمیان به بیان مزایای این پرنده اشاره نمود و یادآور شد: مخزن نمونه های مشابه ایرانی و خارجی برای مصارف مختلف باید تغییر کند، به این معنی که اگر مخزن از مایع به جامد سوئیچ می نماید، باید مخزن آن عوض گردد و این امر چالش هایی را برای کشاورزان و استفاده کنندگان ایجاد خواهد نمود.

مجری طرح احتیاجمند بودن نمونه های مشابه به تجهیزات تخصصی را از دیگر چالش های این نوع پهپادها نام برد و خاطر نشان کرد: ولی ما در این سامانه این چالش ها را مرتفع کردیم و با یک مخزن مواد مورد نظر بر اراضی کشاورزی اعمال خواهد شد.

وی طراحی و ساخت این پرنده را یکی از برنامه های طرح و توسعه شرکت و گام برداشتن در راستای برطرف احتیاجهای بازار دانست و اظهار کرد: شرکت های خدمات کشاورزی به این پهپادها برای انجام امور خود احتیاج به این پرنده دارند، ضمن آنکه این پهپاد در حوزه های شیلاتی نیز دارای کاربردهای وسیعی است.

به گفته این محقق، این پهپاد برای غذا دادن به آبزیان و به ویژه غذا دهی برای پرورش ماهیان در قفس کاربرد دارد.

وی با تاکید بر اینکه این پهپاد در دو نوع 10 و 20 لیتری فراوری شده است، اضافه نمود: بر اساسقوانین نوع 10 لیتری این پرنده به کاربرد رسیده است. بر اساس قوانین وزن پرنده بیشتر از 25 کیلوگرم نباید باشد.

خادمیان با تاکید بر اینکه قیمت این پهپاد یک سوم نمونه خارجی است، یادآور شد: این پرنده می تواند در هر 10 دقیقه یک هکتار را با مخزن 10 لیتری سمپاشی کند. انرژی مورد احتیاج این پرنده به وسیله باتری تامین می گردد. باتری آن به گونه ای است که با یک بار شارژ، با استفاده از یک مخزن، قادر به سمپاشی اراضی کشاورزی به وسعت یک هکتار است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "بومی سازی پهپادهای سمپاش کشاورزی و غذارسان به ماهیان در قفس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بومی سازی پهپادهای سمپاش کشاورزی و غذارسان به ماهیان در قفس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید