رول مرغ با ریحان به سبک تایلندی ، برای هواداران فینگرفودهای شیک و آسون
به گزارش وبلاگ ساعت فروشی، رول مرغ با ریحان یکی از لذیذترین انواع غذا و پیش غذای تایلندی و ا است که نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان هواداران به عنوان غذای و و پر و پا قرصی دارد. رول تایلندی با مغز مرغ و ریحان هم بسیار لذید است و هم ظاهر شیک و جذابی دارد. این پیش غذای تایلندی معرکه با استفاده از خمیر فیلو و مواد اولیه متنوعی طبخ می گردد. اگر شما هم به انواع غذا و پیش غذای بین المللی علاقه دارید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه رول مرغ با ریحان را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه رول تایلندی با مغز مرغ و ریحان (برای 8 نفر)
اولیه | میزان مورد احتیاج |
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 1 عدد |
سیر | 4 حبه |
زنجبیل تازه و رنده شده | نصف قاشق غذاخوری |
علف لیمو یا تره فرنگی | 2 شاخه |
فلفل دلمه ای | 1/4 یک عدد |
ریحان | 1 دسته |
فلفل قرمز تند | به میزان دلخواه |
سس سویا | 2 قاشق چای خوری |
سس ماهی | 1 قاشق چای خوری |
نشاسته ذرت | نصف قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | به میزان لازم |
خمیر فیلو | 16 برگ |
تخم مرغ | 1 عدد |
دانه کنجد سفید | به میزان لازم |
سس | برای سرو رول مرغ و ریحان |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت رول مرغ با ریحان: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه رول مرغ با ریحان
مراحل طرز تهیه رول مرغ با ریحان را دنبال نموده و آن را به عنوان یک پیش غذای شیک یا غذای اصلی سبک همراه با و سبزیجات تازه و همراه با نوش جان کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه رول مرغ با ریحان، سینه مرغ بدون پوست و استخوان را به خوبی بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، سینه مرغ را به صورت نگینی ریز برش دهید یا چرخ کنید.
حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را نیز به دلخواه رنده کنید یا به صورت نگینی ریز برش بزنید. یک قطعه زنجبیل تازه را هم پوست بگیرید و رنده کنید. اگر به زنجبیل تازه دسترسی ندارید می توانید از همین میزان پودر زنجبیل () بهره ببرید.
علف لیمو یا تره فرنگی را هم به خوبی بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، علف لیمو یا تره فرنگی را در ابعاد نسبتا ریز خرد کنید. فلفل دلمه ای قرمز را هم بشویید و میزان مشخص شده از آن را به صورت نگینی برش بزنید.
در ادامه، ریحان را پاک کنید و ساقه های ضخیم و برگ های زرد و پلاسیده آن را دور بریزید. سپس، ریحان تر و تازه را به خوبی بشویید و پس از خارج شدن آب اضافی با روش شیفوناد برش بزنید. منظور از شیفوناد کردن این است که برگ های ریحان تازه را به صورت سیگاری لوله کنید و روی تخته آشپزی بگذارید. سپس، برگ های پیچیده شده را به صورت نواری باریک برش بزنید.
یک عدد فلفل قرمز تند را هم بشویید و در هاون بکوبید یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. اگر به فلفل قرمز تازه دسترسی ندارید، می توانید میزان مناسبی پودر فلفل قرمز را جایگزین کنید.
در صورت تمایل، برای خرید پودر زنجبیل، پودر فلفل قرمز و گوشت مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مرغ را مزه دار کنید
در این مرحله از طرز تهیه رول مرغ تایلندی، قطعات مرغ نگینی شده را در ظرف مناسبی بریزید. سپس، زنجبیل و سیر رنده شده را همراه با تره فرنگی، ریحان و فلفل دلمه ای خرد شده داخل ظرف حاوی قطعات مرغ بریزید. این مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا عطر و طعم شان به خورد مرغ برود.
مرحله سوم: باقی طعم دهنده ها را اضافه کنید
حالا، مقادیر مشخص شده از سس سویا ()، سس ماهی، نشاسته ذرت و آبلیموی تازه را همراه با میزان دلخواه از فلفل قرمز تند خرد شده یا پودر فلفل قرمز را نیز به ظرف حاوی مرغ و باقی مواد اضافه کنید.
کمی هم نمک در ظرف بریزید. با توجه به شور بودن سس سویا، مراقب باشید بیش از میزان به مرغ نمک نزنید تا بدمزه نگردد. همه مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
برای خرید نمک، سس سویا و نشاسته ذرت می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مرغ را استراحت دهید
پس از مخلوط کردن مرغ با باقی مواد و طعم دهنده ها، درب ظرف را ببندید یا با سلفون بپوشانید. سپس، ظرف حاوی مواد اولیه رول مرغ با ریحان را برای 1 ساعت در یخچال بگذارید. به این ترتیب، مرغ به میزان کافی همراه با چاشنی ها استراحت می نماید و طعم آن ها را به خودش می گیرد.
مرحله پنجم: مرغ را سرخ کنید
پس از گذشت 1 ساعت، مطمئنا مرغ به میزان کافی مزه دار شده است. بنابراین، وقت آن است که به میزان 1 قاشق غذاخوری روغن سرخ کردنی را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد.
سپس، مرغ و باقی محتویات ظرف را به تابه اضافه کنید و برای 5 الی 7 دقیقه تفت دهید. مواد داخل تابه را مرتبا هم بزنید تا به طور یکنواخت تفت ببینند و نسوزند. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید تا محتویات آن خنک گردد. راستی، الان باید فر را روشن نموده و روی دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: خمیر فیلو را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه رول مرغ تایلندی، نوبت به آماده سازی خمیر فیلو می رسد. بنابراین، یک برگ خمیر فیلو را روی سطح کارتان پهن کنید. سپس، با یاری فرچه آشپزی میزان کمی روغن زیتون را روی خمیر فیلوی پهن شده بمالید. یک دستمال پارچه ای را نم دار کنید و روی باقی خمیرها بیندازید تا در فاصله پیچیدن رول ها خشک نشوند.
برای خرید خمیر فیلو و روغن زیتون می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: رول مرغ تایلندی را بپیچید
حالا، میزان مناسبی از مایه مرغ را به صورت خطی در سمت راست خمیر بریزید؛ طوری که به میزان 2 سانتی متر از بالا و پایین خمیر فیلو خالی بماند. سپس، لبه های بالایی و پایینی خمیر را به سمت داخل تا بزنید.
در ادامه، خمیر را از سمت راست (همان طرفی که مایه مرغ ریختید) رول کنید. هر 16 برگ خمیر فیلو را به همین ترتیب بپیچید.
مرحله هشتم: رول ها را در سینی فر قرار دهید
پس از رول کردن همه خمیرها، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و رول های تایلندی را در سینی فر بچینید. سپس، یک عدد زرده تخم مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و خوب هم بزنید. حالا، سطح رول ها را با استفاده از فرچه آشپزی به زرده تخم مرغ آغشته کنید. میزانی کنجد سفید هم روی تمامی رول های مرغ با ریحان بریزید.
برای خرید تخم مرغ و کنجد سفید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: رول مرغ با ریحان را بپزید
پس از انجام مراحل بالا، سینی حاوی رول مرغ با ریحان را در طبقه میانی فر بگذارید و حدود 20 دقیقه منتظر بمانید تا رول های خوشمزه شما کاملا طلایی و برشته شوند.
مرحله آخر: رول مرغ با ریحان را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، سینی را از فر خارج کنید و رول مرغ لذیذ و مجذوب کننده را در ظرف سرو قرار دهید. شما می توانید رول مرغ با ریحان را به عنوان وعده اصلی یا پیش غذا همراه با انواع سالاد و سبزی خوردن یا سس دلخواه سرو کنید.
انواع سس را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
نکات مهم در طرز تهیه رول مرغ با ریحان
- شما می توانید میزان تندی رول مرغ با ریحان را بسته به ذائقه کم و زیاد کنید.
- بسته به ذائقه، می توانید رول مرغ با ریحان را همراه با سس تند و شیرین تایلندی، سس تند معمولی، سس کچاپ، سس بادام زمینی یا دیگر انواع سس مورد علاقه خود نوش جان کنید.
- در صورت تمایل، می توانید از دیگر سبزیجات دلخواه مانند هویج، ذرت، قارچ و نخود سبز نیز در دستور طبخ رول مرغ تایلندی بهره ببرید.
- در صورت تمایل، علاوه بر کنجد سفید می توانید میزانی سیاه دانه نیز روی رول های مرغ با ریحان بپاشید و سپس، آن ها را داخل فر بگذارید.
- به جای خمیر فیلو می توانید این پیش غذا را با استفاده از خمیر یوفکا درست کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن رول مرغ با ریحان
آیا می توانیم سبزیجات معطر دیگری را هم در مایه رول مرغ با ریحان بریزیم؟
بله. بسته به ذائقه، می توانید میزانی ترخون، جعفری، گشنیز یا پیازچه را نیز به مایه رول مرغ اضافه کنید.
چگونه باید از باز شدن رول مرغ با ریحان جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از باز شدن رول مرغ با ریحان می توانید میزانی آرد یا نشاسته را با آب سرد ترکیب کنید. سپس، از این ترکیب برای چسباندن لبه های رول بهره ببرید. برای این منظور، کافی است میزانی از ترکیب آرد و آب را با نوک انگشت روی لبه خمیر بزنید و بعد آن را ببندید.
منبع: افق کوروش