طرز تهیه پودر گوجه فرنگی

به گزارش وبلاگ ساعت فروشی، پودر گوجه یکی از بهترین روش ها برای ذخیره گوجه ها برای فصول دیگر است و وقتی که گوجه ها تازه و در فصل خود هستند می توان مقدار زیادی از آن ها را خرید و پودر گوجه درست کرد به این ترتیب دیگر خراب نمی شوند.

طرز تهیه پودر گوجه فرنگی

به گزارش ، پودر گوجه فرنگی خشک شده بسیار خوش طعم و فوق العاده مفید است که بخاطر استفاده چند گانه از آن است.

پودر گوجه از گوجه فرنگی خشک شده به دست می آید بنابراین می توان آن را تبدیل به پودر کرد. پودر گوجه فرنگی را می توان به عنوان یک چاشنی برای خورش مرغ، سس مایونز، انواع سوپ یا شکل خرد شده آن را به عنوان یک تزئین عالی برای سالاد یا سوپ های گرم استفاده کرد و همچنین مقداری آب را با آن مخلوط کرد تا سوپ گوجه فوری به دست آید. شما می توانید حتی مقداری از آن را به ادویه هایی همچون زنجبیل، نمک، فلفل، پیاز و سیر اضافه نموده و با هم پودر کنید تا یک ادویه شیرین و خوش طعم داشته باشید. یکی از راه های افزودن رنگ به ادویه ها در واقع همین پودر گوجه است.

گوجه فرنگی های رسیده را می توان به راحتی به گونه ای خشک کرد که طعم و بافت خود را از دست ندهند.

روش خشک کردن گوجه فرنگی در آفتاب، بسیار متداول است. همه کمتر از فر برای خشک کردن گوجه فرنگی استفاده می نمایند و روش طبیعی را ترجیح می دهند. قند موجود در گوجه فرنگی، باعث می گردد که به خوبی با این روش خشک شوند.

در دمای 32 درجه سانتیگراد و روز های خشک و گرم برای خشک کردن گوجه فرنگی مناسب تر هستند. پنجره سیمی که گوجه فرنگی را روی آن گذاشته اید را کمی بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا هوا به خوبی در همه قسمت های آن جریان داشته باشد. خشک کردن گوجه فرنگی در برابر نورخورشید 2-4 روز طول می کشد، البته باز هم این مسئله به میزان گرمای هوا در این چند روز بستگی دارد.

گوجه فرنگی های متوسط را بشوئید و از وسط دو نیم کنید. در وسط هر یک از تکه ها با چاقو یک علامت ضربدر بگذارید و بعد با فشار انگشتان کمی وسط برش را بالا بکشید تا گوشت بیشتری از گوجه فرنگی بیرون بزند.

نیمه های گوجه فرنگی را کنار هم روی پنجره سیمی بچینید و بعد آن را در سینی فر بگذارید. روی گوجه فرنگی ها کمی نمک بپاشید.

بگذارید چند دقیقه بماند تا نمک آب گوجه فرنگی را بیرون بکشد. حالا گوجه فرنگی ها را برگردانید.

هم اکنون سینی را در فر با دمای 60- 80 درجه سانتیگراد یا 150 - 175 درجه فارنهایت به مدت 8-12 ساعت قرار دهید. در فر را کمی باز نگه دارید. وقتی که گوجه فرنگی ها حدود نصف حجم اولیه می گردد آماده اند، اما هنوز هم نرم هستند. حالا وقت آن رسیده است که آن ها را از فر خارج کنید و بگذارید در همان حالت روی پنجره سیمی سرد شوند.

گوجه فرنگی های سرد شده را داخل ظرف های استریلیزه بگذارید و در آن ها را ببندید و ظرف ها را داخل یخچال بگذارید.

برای استفاده طولانی مدت می توان ظرف ها را داخل فریزر نگه داری کرد. فقط برای فریز کردن گوجه فرنگی ها از ظرف های کوچکتر بهره ببرید و بعد روی هر یک کمی روغن زیتون بریزید و بگذارید مدت 1 هفته در یخچال بمانند، سپس داخل فریزر بگذارید.

با این روش می توانید گوجه فرنگی ها را به مدت 2 هفته در یخچال و 12 ماه در فریزر نگه داری کنید.

استفاده از ماکروویو یک روش آسان و سریع برای خشک کردن گوجه است، برای این منظور مطابق زیر عمل کنید:

گوجه ها را با فاصله از یکدیگر در ماکروویو قرار دهید و برای جمع آوری آب حاصل از گوجه ها زیر آن یک ظرف قرار دهید.

مایکروویو را به مدت 15 دقیقه روی قدرت بالا (High) قرار دهید.

بعد از 15 دقیقه، در ماکروویو را باز نموده و گوجه ها را پشت و رو کنید و آب جمع شده در ظرف را داخل ظرف دیگر بریزید.

مجددا ماکروویو را با قدرت بالا روشن کنید، اجازه دهید گوجه ها به مدت 10 الی 15 دقیقه داخل آن باقی بمانند تا خشک شوند.

گوجه ها را از ماکروویو خارج کنید و نیم ساعت صبر کنید تا کاملا خنک شوند.

ترجیحا گوجه فرنگی هایی با اندازه یکسان را برای خشک کردن انتخاب کنید.

در صورت تمایل می توانید قبل از خشک کردن گوجه فرنگی ها روی آن ها کمی نمک، پودر سیر و آویشن بپاشید.

رنگ گوجه فرنگی پس از خشک شدن، تیره می گردد.

بافت گوجه فرنگی خشک شده مانند کشمش انعطاف پذیر است.

منبع: بیتوته

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "طرز تهیه پودر گوجه فرنگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پودر گوجه فرنگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید